Szukaj

poniedziałek, 5 stycznia 2015

Krętkie Ciasto



Girelle-di-sfoglia

Składniki

  • Rolka ciasta francuskiego
  • Tubka pasty pomidorowej
  • Oregano
  • Sera tartego parmezanu
  • Sól

Przygotowanie

Najpierw włącz piekarnik do rozgrzania na 180 stopni.
Rozwinąć ciasto francuskie, przykryć pomidorami, dodać parmezan, trochę oregano i szczyptę soli.
Następnie toczyć nasze ciasto i wyciąć plasterki na szczycie co cal i pół szerokości, kładziemy na blaszce. Można wsunąć patyczek, żeby wyglądał jak lizak lub kwiatek.
Piec przez 20 minut, i nasze Krętkie ciasto gotowe!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka