Szukaj

niedziela, 16 listopada 2014

Meksykańskie Fajitas

Meksykańskie fajitas
Dzisiaj chcę spróbować zrobić coś egzotycznego: danie meksykańskie. Pyszne fajitas z kurczaka, które jadam często!

Składniki

Składniki na meksykańskie fajitas
  • 2 tortille meksykańskie
  • 100 g piersi z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zółtej papryki
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 cebuli
  • olej
  • sól
  • jogurt naturalny
  • świeża kolendra
  • pół awokado
  • mąka
  • 1 cukinia
  • pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie

Przygotowanie meksykańskie fajitasPo pierwsze kroimy kurczaka na paski. Mniejsi niech poproszą dorosłych! Kroimy cebulę, ale na nie za małe kawałeczki. Sposób Olgi jak nie płakać przy krojeniu cebuli. Zamocz cebulę w wodzie lub zostaw w zamrażarce na 10 minut przed krojeniem, albo zapal świeczkę obok cebuli. Ciepło przyciąga substancje z cebuli. Najlepiej oddychać przez usta, a nie nos. Na dużej patelni rozłożyć cebulę i smażyć na oleju przez 2 minuty, aż stanie się chrupiące i nabierze koloru. Dodajemy sól i pieprz. Następnie kurczaka. Warzywa pokrój w paski. Posiekaną kolendrę dodajemy do jogurtu i trochę oleju. Widelcem trzeba rozgnieść awokado, łącząc z mąką i odrobiną soli. Smarujemy tortillę sosem z jogurtu, a drugą salsą z awokado. Następnie wypełniamy tortillę warzywami, kurczakiem i sałatą, i tak ciągle. Inne warzywa z kurczakiem, ale z liśćmi. Owinąć i umieścić w szklankach. Obtoczyć szczypiorkiem. Podawać na gorąco.Meksykańskie fajitas

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka