Szukaj

czwartek, 18 grudnia 2014

SERCA z SERA

serca z serem
Dziś chcę spróbować przygotować danie bardzo dobre dopasowane na imprezie "specjalne: serca z sera!

Składniki

  • 200 g mleka krowiegoskładniki do serc sera
  • 100 g startego parmezanu
  • 50 g ser grujer 
  • 50 g ser fontina
  • 1 plaster szynki
  • 1 plaster szynki dojrzewającej
  • 1 duży kawałek salami
  • smażone pokrojone warzywa
  • kilka posiekanych pistacji
  • orzechy laskowe i migdały
  • mak
  • papryka słodka
  • długie patyczki (np. po lodzie)

Przygotowanie

przygotowanie serc seraNajpierw trzeba wymieszać ser aż uzyska kremową piankę.
W międzyczasie przygotowujemy formy: nałożyć warstwę folii tak, aby zamykała otwory.

Teraz połączcie trzy formy z różnymi rodzajami mięsa, a na czwartą dodaj warzywa.
przygotowanie serc seraW rogu umieść posiekane pistacje i mak, w jednym posiekane orzechy i migdały.
A w ostatnim dodaj słodką paprykę.
Przykryć pozostałe plastry i ozdób je innymi warzywami-jeśli to możliwe. Zamknij otwór i gotowe!
Angie i serca z seremDanie włóżcie do lodówki na około 12 godzin. Kiedy jest zimne, trzeba ostrożnie zdjąć folię i przełożyć na dreniane patyczki. Wykonaliśmy piękną pracę!





Pocałunek wszystkim !!!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka