Szukaj

czwartek, 10 lipca 2014

CAPRESE W SZKLE

Capri w szkle
Cześć przyjaciele z tej strony Angie! Dziś, dla mojego bloga pomyślałem, że przygotuje coś taaak smacznego: Chcę spróbować zrobić włoską potrawę, Caprese w szkle! To jest przepis świeży i radosny jak Federico ... Chcę zadedykować mu to danie, ponieważ bardzo lubię jego charyzmę zwłaszcza gdy śpiewała Luz,camara y acction

SkładnikiSkładniki na caprese

  •  2 średnie pomidory
  • 2 mozzarelle
  • mleko
  • sól
  • chleb na grzanki
  • posiekane pistacje

Przygotowanie

Najpierw musimy obrać pomidory, ale nie jest to tak proste jak się wydaje!
Ale jest sztuczka, którą zdradziła mi Olga: trzeba naciąć pomidory na dole, zanurzyć je we wrzącej wodzie przez około 30 sekund, a następnie w wodzie z lodem na 1 minutę! Skórka pomidora została zmiękczona i można teraz ją z łatwością usunąć. 
Pokrój obrane pomidory w kostkę. Usuń nasiona. Młodsi niech poproszą starszych.
Pokrój mozzarelle na kawałki i przy pomocy  mleka (około 2 lub 3 łyżki), aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Gdy pomidory są dobrze osuszone, przenieś je do szklanek. Po ostygnięciu dodać śmietanę i ser mozzarella.
Capri w szklePozostaw w lodówce na godzinę.
Przed podaniem go do jedzenia, udekoruj go bazylią, posiekanymi pistacjami i grzankami w jakimś kształcie.

Pocałunek na wszystko, do zobaczenia następnym razem!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka