CAPRESE W SZKLE
Cześć przyjaciele z tej strony Angie! Dziś, dla mojego bloga pomyślałem, że przygotuje coś taaak smacznego: Chcę spróbować zrobić włoską potrawę, Caprese w szkle! To jest przepis świeży i radosny jak Federico ... Chcę zadedykować mu to danie, ponieważ bardzo lubię jego charyzmę zwłaszcza gdy śpiewała Luz,camara y acction
Składniki
- 2 średnie pomidory
- 2 mozzarelle
- mleko
- sól
- chleb na grzanki
- posiekane pistacje
Przygotowanie
Najpierw musimy obrać pomidory, ale nie jest to tak proste jak się wydaje!
Ale jest sztuczka, którą zdradziła mi Olga: trzeba naciąć pomidory na dole, zanurzyć je we wrzącej wodzie przez około 30 sekund, a następnie w wodzie z lodem na 1 minutę! Skórka pomidora została zmiękczona i można teraz ją z łatwością usunąć.
Pokrój obrane pomidory w kostkę. Usuń nasiona. Młodsi niech poproszą starszych.
Pokrój mozzarelle na kawałki i przy pomocy mleka (około 2 lub 3 łyżki), aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Gdy pomidory są dobrze osuszone, przenieś je do szklanek. Po ostygnięciu dodać śmietanę i ser mozzarella.
Przed podaniem go do jedzenia, udekoruj go bazylią, posiekanymi pistacjami i grzankami w jakimś kształcie.
Pocałunek na wszystko, do zobaczenia następnym razem!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz