Szukaj

wtorek, 8 lipca 2014

JAJKA DO SERCA

06_featured
Dziś chcę poświęcić czas na nowy przepis, w którym postaram się gotować w miłości! Wszyscy są w miłości ... z wyjątkiem mnie! ... Ale mniejsza z tym!

Składniki06_ingredienti

  • 3 jajka na twardo, bez skorupki
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 szklanka soku z buraków
  • 1/3 filiżanki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • majonez
  • musztarda
  • słodka papryka
Będą również służyć nam dwie gumki, ołówki, karton składany w centrum wydłużenia.

Przygotowanie

Najpierw trzeba obrać jajka na twardo jeszcze ciepły ... trudno, mają tendencję do przerwy i to wymaga cierpliwości!
Następnie umieść jajko na kartonie. Na górę kartoniku włóż ołowek, tak aby przycisnął jajko. Gumkami zawiąż kartonik, aby jajko nie wypadło i żeby podtrzymywał ołówek. Wsadź do lodówki na jedną i pół godziny.
Zabierz jajka z lodówki, usuń ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca!
Teraz musimy marynować jajka przez kilka godzin w soku z buraków z dodatkiem octu i cukru.łuskane jaja są wprowadzane do marynować w soku z bababietola
Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i zmiksuj, i mamy sok z buraków!
Kiedy zamarynujesz. Pokrój jajka na pół. Pomieszaj majonez z musztardą i kroplą kropel sosu Tabasco i najlepiej z papryka. Teraz włóż to wszystko na każde żółtko jajka.
jaja w serce gotowe do jedzenia!A oto danie bardziej romantyczne. Oszałamiający wachlarz kolorowych jaj w kształcie serca! Czas gotowania staje się formą sztuki!
Do zobaczenia następnym razem!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka