JAJKA DO SERCA
Dziś chcę poświęcić czas na nowy przepis, w którym postaram się gotować w miłości! Wszyscy są w miłości ... z wyjątkiem mnie! ... Ale mniejsza z tym!
Składniki
- 3 jajka na twardo, bez skorupki
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 szklanka soku z buraków
- 1/3 filiżanki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- majonez
- musztarda
- słodka papryka
Będą również służyć nam dwie gumki, ołówki, karton składany w centrum wydłużenia.
Przygotowanie
Najpierw trzeba obrać jajka na twardo jeszcze ciepły ... trudno, mają tendencję do przerwy i to wymaga cierpliwości!
Następnie umieść jajko na kartonie. Na górę kartoniku włóż ołowek, tak aby przycisnął jajko. Gumkami zawiąż kartonik, aby jajko nie wypadło i żeby podtrzymywał ołówek. Wsadź do lodówki na jedną i pół godziny.
Zabierz jajka z lodówki, usuń ołówek delikatnie i oto jajko ma kształt serca!
Teraz musimy marynować jajka przez kilka godzin w soku z buraków z dodatkiem octu i cukru.
Jeśli nie możesz znaleźć soku z buraków, można również przygotować w domu: wystarczy wziąć jeden lub dwa buraki, w zależności od wielkości, umieścić je w blenderze z odrobiną wody i zmiksuj, i mamy sok z buraków!
Kiedy zamarynujesz. Pokrój jajka na pół. Pomieszaj majonez z musztardą i kroplą kropel sosu Tabasco i najlepiej z papryka. Teraz włóż to wszystko na każde żółtko jajka.
Do zobaczenia następnym razem!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz