Szukaj

środa, 16 lipca 2014

CHARLOTTE

Strawberry Charlotte
Cześć wszystkim! Już zbliżają się urodziny mojej Violetty i chcę przygotować tort do zapamiętania! Olga znalazła przepis, który naprawdę sprawia, że ​​jest przypadkiem: Charlotte z truskawkami, ciasto z kwiatów fiołka!

SkładnikiSkładniki dla truskawek Charlotte

  • 150 g twarogu
  • 130 g jogurtu Naturalnego
  • 40 gr miodu
  • 230 gr di truskawek
  • 1 płyta z biszkoptu
  • 1 łyżka cukru granulowanego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • garść kandyzowanych fiołków
  • podłużne biszkopciki

Przygotowanie

Zobaczcie, jak to przygotować: trzeba najpierw wziąć miskę i wymieszać z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem.
Uwaga: Jeśli ser nie jest bardzo zimny, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny.
Tymczasem, umyjmy truskawki i prztnijmy je na pół. Weźmy płytę z biszkopta i przecinamy ją na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nałóż krem z truskawkami i przykryj drugą płytą.
Umieszczamy w lodówce.
Przygotowanie truskawek CharlotteMiksujemy śmietanę kremówkę i nakładamy na powierzchnie płytki i pogładźmy łopatką. Ustaw w okół biszkopciki.
Czas na dekorację.
Udekoruj bitą śmietaną. Dodaj na tort truskawki i fiołki, a owoce posyp cukrem.
Daj mi znać, jeśli to jest dobre......do zobaczenia następnym razem. Pa!

2 komentarze :

  1. Udało się ! Wyszło przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Clara zrobiłam prawie ten sam tort ale zamiast fiołkow uzyłam boruwek

    OdpowiedzUsuń

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka