CHARLOTTE
Cześć wszystkim! Już zbliżają się urodziny mojej Violetty i chcę przygotować tort do zapamiętania! Olga znalazła przepis, który naprawdę sprawia, że jest przypadkiem: Charlotte z truskawkami, ciasto z kwiatów fiołka!
Składniki
- 150 g twarogu
- 130 g jogurtu Naturalnego
- 40 gr miodu
- 230 gr di truskawek
- 1 płyta z biszkoptu
- 1 łyżka cukru granulowanego
- 1 łyżka cukru pudru
- 200 ml śmietanki kremówki
- garść kandyzowanych fiołków
- podłużne biszkopciki
Przygotowanie
Zobaczcie, jak to przygotować: trzeba najpierw wziąć miskę i wymieszać z zimnym serem ricotta, jogurtem i miodem.
Uwaga: Jeśli ser nie jest bardzo zimny, trzeba umieścić go w lodówce na dwie godziny.
Tymczasem, umyjmy truskawki i prztnijmy je na pół. Weźmy płytę z biszkopta i przecinamy ją na pół, aby dostać dwie cieńsze płyty. Włóż pierwszą płytę jako bazy, nałóż krem z truskawkami i przykryj drugą płytą.
Umieszczamy w lodówce.
Czas na dekorację.
Udekoruj bitą śmietaną. Dodaj na tort truskawki i fiołki, a owoce posyp cukrem.
Daj mi znać, jeśli to jest dobre......do zobaczenia następnym razem. Pa!
Udało się ! Wyszło przepysznie :)
OdpowiedzUsuńClara zrobiłam prawie ten sam tort ale zamiast fiołkow uzyłam boruwek
OdpowiedzUsuń