Szukaj

czwartek, 2 lipca 2015

Czerwone mrożone owoce

V07_frozen_frutti_rossi


Witaj! Dziś chcę przygotować pyszny deser z jagodami i jogurtem. Jest to bardzo smaczne danie, pyszne i świeże, zobaczysz, to jest pyszne! Jest to bardzo łatwe do wykonania i świetne do jedzenia.

Składniki

  • pół opakowania jagód
  • połowa opakowania jeżyn
  • pół opakowanie truskawek (nie z truskawek, które są zbyt duże)
  • Grecki jogurt z truskawek i jagód

Przygotowanie

Najpierw przygotować pojemniki, umieścić w zamrażarce nasze mrożone owoce, pokróć papierem do pieczenia.
Umyć również owoc, a następnie z pomocą patyczka zanurzyć owoc przez jakiś czas w jogurcie, tak, że jest całkowicie pokryty.
Niesiemy ostrożnie owoce, umieszczając je na papierze do pieczenia. Bądź szczególnie delikatny z jeżynami, są bardzo delikatne!
Kładziemy pojemnik w zamrażarce, powinien tam być co najmniej jedną noc, zanim będzie można korzystać z naszych mrożonych owoców.
Kolejny przepis!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka