Czerwone mrożone owoce
Witaj! Dziś chcę przygotować pyszny deser z jagodami i jogurtem. Jest to bardzo smaczne danie, pyszne i świeże, zobaczysz, to jest pyszne! Jest to bardzo łatwe do wykonania i świetne do jedzenia.
Składniki
- pół opakowania jagód
- połowa opakowania jeżyn
- pół opakowanie truskawek (nie z truskawek, które są zbyt duże)
- Grecki jogurt z truskawek i jagód
Przygotowanie
Najpierw przygotować pojemniki, umieścić w zamrażarce nasze mrożone owoce, pokróć papierem do pieczenia.
Umyć również owoc, a następnie z pomocą patyczka zanurzyć owoc przez jakiś czas w jogurcie, tak, że jest całkowicie pokryty.
Niesiemy ostrożnie owoce, umieszczając je na papierze do pieczenia. Bądź szczególnie delikatny z jeżynami, są bardzo delikatne!
Kładziemy pojemnik w zamrażarce, powinien tam być co najmniej jedną noc, zanim będzie można korzystać z naszych mrożonych owoców.
Kolejny przepis!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz