RÓŻOWY KUSKUS
Witaj! Dziś chcę przetestować z przepiwsów..bardzo egzotyczny, kuskusu różowy!Bo to jest nie tylko ważne, aby nauczyć się gotować, ale także zjeść tak zróżnicowanie!
Składniki
- 250 kuskusu
- 250 ml wody
- 1 purre-buraczki gotowane wraz ze szklanką wody
- 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki rodzynek
- 1 cukinia
- połowa żółtej papryki
- pół czerwonej papryki
- 250 g piersi z kurczaka-plastry
- oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sól
- kilka liści mięty do dekoracji
- Orzechy laskowe lub orzechy do przebierania
Przygotowanie
Podgrzewamy wodę, umieścić w misce kuskus i wymieszać z ciepłą wodą, dodać szczyptę soli i oliwy z oliwek. Przykryć folią i niech czeka około pięć minut.
W międzyczasie pokroić w kawałki i gotować buraki już wymieszane z nieco wodą.
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie.
Po pochłonięciu całej wody przez kuskus , możemy zdjąć folię, a także wlać mieszaninę buraków w misce i dobrze wymieszać.
Teraz zwracamy się do warzyw: pokroić na małe kawałki cukinię i paprykę, należy rozgrzać trochę oleju w rondlu i pominąć warzywa.
Robimy to samo z kurczakiem: pokroić na małe kawałki, przy odrobinie oleju, mieszając od czasu do czasu.
Rodzynki w dół, ściskając dobrze i dodajmy kuskus. Mamy również dodać warzywa i kurczaka, i dobrze wymieszać.
Mamy kuskus w misce i udekorować orzechami, orzechy laskowe i liście mięty.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz