Szukaj

piątek, 10 lipca 2015

RÓŻOWY KUSKUS

20_cous_cous_rosa
Witaj! Dziś chcę przetestować z przepiwsów..bardzo egzotyczny, kuskusu różowy!Bo to jest nie tylko ważne, aby nauczyć się gotować, ale także zjeść tak zróżnicowanie!

Składniki

  • 250 kuskusu
  • 250 ml wody
  • 1 purre-buraczki gotowane wraz ze szklanką wody
  • 2 łyżki łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 cukinia
  • połowa żółtej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • 250 g piersi z kurczaka-plastry
  • oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól
  • kilka liści mięty do dekoracji
  • Orzechy laskowe lub orzechy do przebierania

Przygotowanie

Podgrzewamy wodę, umieścić w misce kuskus i wymieszać z ciepłą wodą, dodać szczyptę soli i oliwy z oliwek. Przykryć folią i niech czeka około pięć minut.
W międzyczasie pokroić w kawałki i gotować buraki już wymieszane z nieco wodą.
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie.
Po pochłonięciu całej wody  przez kuskus , możemy zdjąć folię, a także wlać mieszaninę buraków w misce i dobrze wymieszać.
Teraz zwracamy się do warzyw: pokroić na małe kawałki cukinię i paprykę, należy rozgrzać trochę oleju w rondlu i pominąć warzywa.
Robimy to samo z kurczakiem: pokroić na małe kawałki, przy odrobinie oleju, mieszając od czasu do czasu.
Rodzynki w dół, ściskając dobrze i dodajmy kuskus. Mamy również dodać warzywa i kurczaka, i dobrze wymieszać.
Mamy kuskus w misce i udekorować orzechami, orzechy laskowe i liście mięty.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka