Szukaj

wtorek, 7 lipca 2015

MINI SERNIK

18_minicheesecake
Witaj! Dziś jestem bardzo zadowolona, ale głównie chcę świętować! A mówiąc o partii, myślałem, że stanowią doskonałe danie na imprezę: mini sernik!

Składniki

  • 10 herbatników
  • 50 g cukru brązowego
  • 1 łyżka rozpuszczonej margaryny
  • 280 g serka śmietankowego
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • Cukier w kolorze
  • Liście mięty
Do syropu truskawkowego
  • 250 g truskawek
  • 125 g cukru
  • 100 ml wody
Do syropu z jeżyny i jagody
  • 250 g jeżyn i jagód
  • 125 g cukru
  • 100 ml wody

Przygotowanie

W podstawę naszego sernika dać ciastko. Wymieszać z cukrem rozpuszczoną margarynę, mieszać dobrze wszystkie składniki.
Przełóż do form dającej wklęsły kształt, a postawmy go w zamrażarce.
W misce wymieszać ser i śmietanę, i umieścić w lodówce.
Tymczasem przygotowujemy dwa syropy. Weź dwa garnki, z jagodami, i jeżynami, dodaj 3 łyżki cukru i trochę wody. 
Truskawki umyć, pokroić na małe kawałki i postawmy drugą pulę, dodać trzy łyżki cukru i trochę wody. Gotować syrop na średnim ogniu przez około 30 minut.
Podczas gotowania sropu, umieścić nadzienie w worku, wyciągamy z formy nasz sernik, aby nie przerwać naszych mieszanin.
Na koniec udekorować mini sernik z truskawek, jeżyn, borówek, syropem, cukrem i kilka kolorowych liści mięty.
Dla was wielki buziak i daję radę: warto, aby towarzyszył temu daniu sok owocowy.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka