Szukaj

piątek, 3 lipca 2015

Mrożone JOGURTY z KREM I ŚWIEŻymi OWOCami

16_gelati_yogurt_frutta
Dziś mam zaszczyt zrobić lody wykonane z  owoców i jogurtu, idealne na letnie przekąski!

Składniki

  • 2 kremowe jogurty truskawkowe
  • 2 kremowe jogurty jagodowe
  • 2 kremowe jogurty brzoskwiniowe
  • 1 miska truskawek
  • 1 szklanka jagód
  • 1 brzoskwinia
syrop
  • 250 g truskawek
  • 125 g cukru
  • 50 ml wody
  • czerwone owoce

Przygotowanie

Pokroić na małe kawałki truskawki na syrop i umyć, postawmy na patelni z cukrem i wodą i gotować, aż staną się syrop.
Podczas gdy syrop ostygnie, możemy obrać i pokroić brzoskwinie na bardzo małe kawałki, a następnie połączyć część z jogurtem brzoskwiniowym. Mieszanka do pozostałych brzoskwiń i dodać je do jogurtu.
Powtarzamy tę samą procedurę z truskawkami: cięcie na bardzo małe kawałki, i wymieszać wszystko razem z jogurtem truskawkowym.
Na koniec umyć jagody, mieszanka z części i wymieszać wszystko razem jogurt jagodowym.
Teraz bierzemy forme i wlać w każdą z trzech związków owoce i jogurt.
Aby dostosować się do biegunów i upewnić się, że nie są, to związać je z rolki folii aluminiowej, ze wsparciem na krawędzi formy.
Jeśli chcesz mieć możliwość udekorowania, pisząc nazwiska gości, kwiaty, żywności lub rysunkiem, serca, co lubisz!
Przed zjedzeniem lodów, pamiętaj, że musi pozostać w lodówce przez co najmniej 12 godzin!
Kolejny przepis!

1 komentarz :

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka