Mrożone JOGURTY z KREM I ŚWIEŻymi OWOCami
Dziś mam zaszczyt zrobić lody wykonane z owoców i jogurtu, idealne na letnie przekąski!
Składniki
- 2 kremowe jogurty truskawkowe
- 2 kremowe jogurty jagodowe
- 2 kremowe jogurty brzoskwiniowe
- 1 miska truskawek
- 1 szklanka jagód
- 1 brzoskwinia
syrop
- 250 g truskawek
- 125 g cukru
- 50 ml wody
- czerwone owoce
Przygotowanie
Pokroić na małe kawałki truskawki na syrop i umyć, postawmy na patelni z cukrem i wodą i gotować, aż staną się syrop.
Podczas gdy syrop ostygnie, możemy obrać i pokroić brzoskwinie na bardzo małe kawałki, a następnie połączyć część z jogurtem brzoskwiniowym. Mieszanka do pozostałych brzoskwiń i dodać je do jogurtu.
Powtarzamy tę samą procedurę z truskawkami: cięcie na bardzo małe kawałki, i wymieszać wszystko razem z jogurtem truskawkowym.
Na koniec umyć jagody, mieszanka z części i wymieszać wszystko razem jogurt jagodowym.
Teraz bierzemy forme i wlać w każdą z trzech związków owoce i jogurt.
Aby dostosować się do biegunów i upewnić się, że nie są, to związać je z rolki folii aluminiowej, ze wsparciem na krawędzi formy.
Jeśli chcesz mieć możliwość udekorowania, pisząc nazwiska gości, kwiaty, żywności lub rysunkiem, serca, co lubisz!
Przed zjedzeniem lodów, pamiętaj, że musi pozostać w lodówce przez co najmniej 12 godzin!
Kolejny przepis!
ukusno mljac
OdpowiedzUsuń