Pyszne jajka na miękko
Dziś będziemy robić klasyczny przepis, tradycyjne, ale z odrobiną fantazji, aby zrobić to naprawdę oryginalne!
Składniki
- 3 jajka
- kostki szynki
- kilka plasterków wędzonego łososia
- drobne paluszki chlebowe
- mieszanka warzyw (seler, marchewka, cukinia)
- szczypiorek
Przygotowanie
Zacznijmy poprzez gotowanie jajka: należy umieścić w zimnej wodzie i gotować w trzy minuty od kiedy woda zacznie się gotować.
Tymczasem, jak przygotować bukiet z warzyw , które następnie zostaną połączone ze szczypiorkiem.
Teraz przygotowujemy wstawiając szpikulec na wykałaczki, szałwia liść zmiennie z kostkami szynki i sera.
W końcu bierzemy chlebowe paluszki, zwinięte na czubku mały kawałek wędzonego łososia i zahaczyć chleb o szpikulec.
Usuń jajka od ciepła, a teraz weź jajko do szklanki. Za pomocą łyżki złamać z góry trochę skorupy, bardzo ostrożny, usuwamy kawałki i trochę białka jaja, także można zobaczyć żółtka.
Ozdobić jajka z warzyw, szałwi i chleba z łososiem.
Kolejny przepis!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz