Szukaj

środa, 1 lipca 2015

Pyszne jajka na miękko

V06_uova_alla_coque


Dziś będziemy robić klasyczny przepis, tradycyjne, ale z odrobiną fantazji, aby zrobić to naprawdę oryginalne!

Składniki

  • 3 jajka
  • kostki szynki
  • kilka plasterków wędzonego łososia
  • drobne paluszki chlebowe
  • mieszanka warzyw (seler, marchewka, cukinia)
  • szczypiorek

Przygotowanie

Zacznijmy poprzez gotowanie jajka: należy umieścić w zimnej wodzie i gotować w trzy minuty od kiedy woda zacznie się gotować.
Tymczasem, jak przygotować bukiet z warzyw , które następnie zostaną połączone ze szczypiorkiem.
Teraz przygotowujemy wstawiając szpikulec na wykałaczki, szałwia liść zmiennie z kostkami szynki i sera.
W końcu bierzemy chlebowe paluszki, zwinięte na czubku mały kawałek wędzonego łososia i zahaczyć chleb o szpikulec.
Usuń jajka od ciepła, a teraz weź jajko do szklanki. Za pomocą łyżki złamać z góry trochę skorupy, bardzo ostrożny, usuwamy kawałki i trochę białka jaja, także można zobaczyć żółtka.
Ozdobić jajka z warzyw, szałwi i chleba z łososiem.
Kolejny przepis!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka