Szukaj

środa, 8 lipca 2015

ROMANTYCZNE CIASTO ŚLIWKOWE

19_plum_cake_romantico
Cześć wszystkim! Dziś chcę zrobić ciasto śliwkowe z serca różowego wewnątrz! Jest to idealne rozwiązanie na obfite i zdrowe śniadanie, i aby zapomnieć o koszmarach niespokojnej nocy!

Składniki

na różowe ciasto śliwkowe
  • 3 jajka
  • 375 g mąki 00
  • 240 g brązowego cukru
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 125 g jogurtu
  • 125g malin koktajlowych
  • olej ryżowy 100 gr
  • barwnik spożywczy
na białe ciasto śliwkowe
  • 3 jajka
  • 250 g mąki 00
  • 240 g brązowego cukru
  • 125 g skrobi kukurydzianej
  • 60g wiórków kokosowych
  • wanilia
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie drożdży
  • 125 g jogurtu
  • 100 g oleju kukurydzianego
dekoracja
  • cukier puder
  • kandyzowane fiołki
  • cukier w kolorze

Przygotowanie

Z tego przepisu, musimy zrobić dwa preparaty, jeden jest biały, a drugi jest różowy, więc zacznijmy różowym!
Mieszanka oraz maliny, dodajemy do końca.
W misce wymieszać jajka z cukrem, powoli dodawać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i sok malinowy filtrowany. Wymieszać wszystkie składniki, wlać mieszaninę do formy do ciasta śliwkowego i wypiekać w piecu o temperaturze 180 ° przez 30 minut.
Gdy różowe ciasto śliwkowe jest zimne, kroimy plasterki z wzornika serduszka.
Teraz przygotowujemy ciasto z białym ciastem śliwkowym: zebrać jajka z cukrem, następnie dodać olej, mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia do ciast, jogurt i wreszcie wiórki kokosowe.
Wlewamy centymetr ciasto do formy i umieścić w środku różowe serca dobrze wyrównane; przykryć resztę ciasta.
Pieczemy również to ciasto śliwkowe w piecu w temperaturze 180 ° C przez 30 minut.
Po wyjęciu, możemy ozdobić ciasto śliwkowe cukrem pudrem i kolorowym cukrem, jeśli chcesz możesz zrobić szablon wycinając serca w kartce papieru. Możesz służyć dodając część jogurtu              i ozdobione kandyzowane fiołki.
Czy to nie cudowne, że moje ciasto śliwkowe z różowego serca w centrum? Uważam, że to piękne!
Kolejny przepis!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka