Kanapka Fortepian
Witam, witamy z powrotem na moim blogu! Czy jesteś gotowy na nowe przepis bardzo muzyczny? Cóż, to zwrócić uwagę, ponieważ zrobimy fortepianową kanapkę!
Składniki
- 240 g tuńczyka w puszkach
- 50 g majonezu
- 3 liście Bazyli
- 1 szczypta soli
- skórka z połowy cytryny
- w prostokątne plasterki biały chleb 140 g
- 1 kromka chleba żytniego (60 gr)
- krem z octu balsamicznego do dekoracji
Przygotowanie
Aby przygotować kanapkę fortepianową, zaczynamy od nadzienia: możemy spuścić tuńczyka z oleju i postawmy go w małej misce. Dodać majonez, skórkę z cytryny i bazylię. Dobrze wymieszać do połączenia składników, a następnie rozmazać nadzienie na kromce chleba, rozłóż go na całej powierzchni i przykryć innym kawałek.
Teraz dzielimy kanapkę do 8 pasków 12 x 3 cm, które będą białymi klawiszami.
Następnie wyciąć chleb żytni na prostokąty około 5 x 2 cm: powinny być około 1/3 w porównaniu z białym
Wspieramy ,,czarne klawisze'' na kanapkę żyta, podobnie jak klawiatura i nasza przekąska muzyczna jest gotowa!
Można również udekorować talerz rysunkiem nut z kremem z octu balsamicznego.
Cześć, do następnego przepisu! Do zobaczenia wkrótce!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz