Szukaj

czwartek, 11 czerwca 2015

Kanapka Fortepian

02V_sandwich_pianoforte

Witam, witamy z powrotem na moim blogu! Czy jesteś gotowy na nowe przepis bardzo muzyczny? Cóż, to zwrócić uwagę, ponieważ zrobimy fortepianową kanapkę!


Składniki

  • 240 g tuńczyka w puszkach
  • 50 g majonezu
  • 3 liście Bazyli
  • 1 szczypta soli
  • skórka z połowy cytryny
  • w prostokątne plasterki biały chleb 140 g
  • 1 kromka chleba żytniego (60 gr)
  • krem z octu balsamicznego do dekoracji

Przygotowanie

Aby przygotować kanapkę fortepianową, zaczynamy od nadzienia: możemy spuścić tuńczyka z oleju i postawmy go w małej misce. Dodać majonez, skórkę z cytryny i bazylię. Dobrze wymieszać do połączenia składników, a następnie rozmazać nadzienie na kromce chleba, rozłóż go na całej powierzchni i przykryć innym kawałek.
Teraz dzielimy kanapkę do 8 pasków 12 x 3 cm, które będą białymi klawiszami.
Następnie wyciąć chleb żytni na prostokąty około 5 x 2 cm: powinny być około 1/3 w porównaniu z białym
Wspieramy ,,czarne klawisze'' na kanapkę żyta, podobnie jak klawiatura i nasza przekąska muzyczna jest gotowa!
Można również udekorować talerz rysunkiem nut z kremem z octu balsamicznego.
Cześć, do następnego przepisu! Do zobaczenia wkrótce!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka