Szukaj

niedziela, 14 czerwca 2015

Pączki viola

05_ciambelle-fioletowy
Dziś chcę przygotować danie naprawdę ciekawe: pączki viola! To danie z wielu osobowości, więc chcę poświęcić je Ludmile, która ma bardzo silny charakter ...!

Składniki

  • 400 g gotowanych buraków
  • 100 ml mleka (łyżki)
  • 150 g mąki 00
  • 150 g mąki migdałów
  • 300 g skrobi kukurydzianej
  • 1 koperta wanilii ciasto drożdżowe
  • 1 szczypta sody oczyszczonej
  • 4 jajka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • porzeczka
  • mięta

Przygotowanie

Zaczynamy ubijając buraki z mlekiem, dopóki nie zrobi się puree.
Czy nie uważasz, że to dziwne, aby korzystać z buraków na słodkie Olga powiedział mi, że można przygotować wiele smacznych deserów, zwłaszcza czekoladę! 
Teraz mieszamy jajka z cukrem, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sody oczyszczonej i uniamola mieszaniny. Dobrze wymieszać i stopniowo dodajemy mąkę kukurydzianą. Następnie łączymy przecier z buraków, dobrze wymieszać, aż masa stanie się pięknym różowym mundurem, i wreszcie, migdały mąki.
Przełóż do formy, uważając, aby nie wypełnić je po brzegi, i piec przez około 20 minut w temperaturze 160 ° C.
Gdy pączki są fajne, posypać cukrem pudrem i udekorować listkami mięty i porzeczki. Proszę nie umiesczać cukier puder na gorącym, w przeciwnym razie będzie topnieć i do widzenia efekt dekoracyjny!
Kolejny przepis! Część!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka