Kwiatowe kostki lodu
Składniki
- 1 tacka do lodu z twardego plastiku
- jadalne kwiaty mieszane: goździki, stokrotki, fiołki, itp. .. (Znaleziono w ziołowa)
- liście mięty
- zimna woda
- 6 dużych cytryn
- 1,5 l wody
- 4/6 łyżki brązowego cukru
Przygotowanie
Wypełnij naczynie z jadalnych kwiatów: umieścić jednym dla każdej przestrzeni, wraz z kilkoma liśćmi mięty, a następnie wypełnionić wodą. Zostawić do zestalenia się w zamrażarce, przez co najmniej 12 godzin.
Dla lemoniady, wycisnąć cytryny i sok przecedzić przez sito. Umieść w słoiku sok z cytryny, cukier i wodę, dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia na kilka godzin w lodówce. Podawać na zimno z kostkami lodu z kwiatami.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz