Szukaj

wtorek, 16 czerwca 2015

Kwiatowe kostki lodu

03V_cubetti_di_ghiaccio_ai_fiori


Składniki

  • 1 tacka do lodu z twardego plastiku
  • jadalne kwiaty mieszane: goździki, stokrotki, fiołki, itp. .. (Znaleziono w ziołowa)
  • liście mięty
  • zimna woda
  • 6 dużych cytryn
  • 1,5 l wody
  • 4/6 łyżki brązowego cukru

Przygotowanie

Wypełnij naczynie z jadalnych kwiatów: umieścić jednym dla każdej przestrzeni, wraz z kilkoma liśćmi mięty, a następnie wypełnionić wodą. Zostawić do zestalenia się w zamrażarce, przez co najmniej 12 godzin.
Dla lemoniady, wycisnąć cytryny i sok przecedzić przez sito. Umieść w słoiku sok z cytryny, cukier i wodę, dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia na kilka godzin w lodówce. Podawać na zimno z kostkami lodu z kwiatami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka