Szukaj

piątek, 19 czerwca 2015

PANNA COTTA Z LAWENDY

08_panna_cotta_alla_lavanda
Witaj! Dziś postanowiłam, że przepis będzie bardzo elegancki, bardzo stylowy, bardzo kobiecy: Mówię o panna cotta z lawendy i chcę poświęcić je dla wszystkich dziewczyn, które są na moim blogu!

Składniki

  • 300 ml śmietany roślinnej
  • 3 łyżki miodu
  • 200 ml mleka
  • 15 g żelatyny
  • 5-6 kwiaty lawendy
  • 5 truskawek
  • 100 g jagód i jeżyn

Przygotowanie

Najpierw podgrzać śmietankę z mlekiem, miodem i lawendą. Następnie filtrujemy wszystko, aby usunąć kwiaty lawendy.
Teraz stawiamy żelatynę w zimnej wodzie w celu zmiękczenia ich, wycisnąć i dodać je do kremu, dobrze mieszając.
Wlać do szklanki i umieścić w lodówce.
Truskawki mieszanka i, osobno, jagody i jeżyny. Wraz z pozostałą śmietaną dzielimy w dwóch miskach i dodajemy dwa koktajle, uzyskując związek jeden różowy i fioletowy.
Wlać do szklanki drugą warstwę panna cotta kolorowe i niech spoczywa w lodówce przez trzy godziny.
Przed podaniem dekorujemy nasze panna cotta gałązką lawendy na którym nadziewamy dwie jagody.
Nie sądzisz, że to zbyt bardzo stylowe okulary?
Do zobaczenia w następnym przepisie! Do zobaczenia wkrótce!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka