Szukaj

środa, 17 czerwca 2015

OWOCOWA BIAŁA GALARETKA


07_gelatina_bianca
Dziś postaram się zrobić pyszne ciasto, prezentacja niesamowita, jak wszystkie nasze przepisy: biała galaretka z owocami.

Składniki

  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka jagód
  • 10 więcej
  • 10 truskawek
  • kilka liści mięty
  • 2 łyżki miodu
  • 3 gałązki czerwonej porzeczki
  • 1 pakiet 10 arkuszy żelatyny (kwota na 1 litr płynu)
  • 800 ml mleka

Przygotowanie

Najpierw zanurz liście żelatyny w zimnej wodzie, aby dobrze namiękły.
W międzyczasie podgrzać mleko z miodem, nie doprowadzając do wrzenia.
Wycisnąć żelatynę i postawmy ją w mleku, dobrze mieszając.
Gdy mleko chłodzi się wypełniamy formy z pierwszej warstwy z jagód, że pokrywa się z mlekiem i umieścić w lodówce przez około pół godziny, aż żelatyna nie będzie wystarczająco stała. Następnie wykonaj kolejną warstwę owoców, przykryć mlekiem w lodówce i odczekać. Robimy w ten sam sposób dopóki nie wypełnimy formy z wszystkich owoców.
Wycisnąć żelatynę i służyć jej plasterki, uważając, aby nie przerwać cięcia.
Co myślisz? Myślę, że to jest piękne!
Do zobaczenia w przyszłym przepisie!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka