SERCOWE SUSHI
Witam, zdecydowałam, że nadszedł czas, aby eksperymentować z przepisami "bardziej skomplikowane ...
A dzisiaj chcę przygotować wyjątkowy przepis, idealne, aby wprowadzić pokój: sushi wykonane w kształcie serca!
Składniki
- 2 szklanki ryżu sushi
- 2 i pół szklanki wody
- 1 szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 70 ml octu ryżowego
- 150 g łososia
- 3 wodorosty nori
- 1 opakowanie taszy jaj
- koper
Przygotowanie
Najpierw trzeba dobrze umyć ryż pod bieżącą wodą, aby usunąć skrobię, aż woda nie będzie czysta.
Potem pozostawiamy w wodzie przez 15 minut, risciacqu umieścić w garnku z 2 szklankami i pół wody. Gotuj na średnim ogniu. Gdy zacznie się gotować, zmniejszamy płomień i pozwalamy mu na sucho.
W międzyczasie przygotowujemy sos przez mieszanie octu ryżowego, cukru i trochę soli; dobrze wymieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gdy ryż wchłonie całą wodę, wyłączyć grzanie, wymieszać sos do ryżu i odstawić na 10 minut.
Do przygotowania Sushi używamy maty bambusowej: I przykryć folią.
Najpierw pokroić w pół kartki wodorostami nori, obsługa w większości mat z surowca do wodorostów, możemy dodać warstwę ryżu nie zbyt często. Teraz odwracamy do góry nogami wszystko bardzo starannie i zrobić to samo z drugiej strony. Utrzymać się na wodzie strony: będzie bardzo przydatna do utrzymywania czystych rąk (ryż jest dość lepki!)
Teraz z pomocą maty, zamiast tworzenia klasycznej rolki, robimy dwie rolki z sekcji do spadku, pokroić w plasterki, które łączymy z paskami łososia. Wreszcie ikry taszy ozdobić i koperkiem.
Jestem po prostu zachwycona moim sercowym sushi.
Można użyć składników na przykład krewetki, awokado czy jak wolisz!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz