Roladki NALEŚNIKowe
Cześć wszystkim! Witaj na moim blogu! Dziś chcę przygotować przepis bardzo słony, ale bardzo smaczny i chcę poświęcić go dla wszystkich miłośników!
Składniki
- 2 gotowane buraki
- 125 g mąki
- 2 jajka
- 375 ml mleka
- 30 g rozpuszczone margaryny + margarynę do posmarowania patelni
- 500 g sera ricotta
- 200 g łososia
- 30 g rozpuszczonej margaryny
- 250 g sera
Przygotowanie
Pokrój buraki w drobną kostkę lub plasterki i umieść w blenderze. Frulliamola: musi być bardzo spójna; Jeśli nie możesz połączyć to dodaj trochę wody. Następnie robimy puree, buraki przez sito w celu usunięcia większych resztek.
W misce kładziemy jajka z mąką, wstrząsnąć miotełką jaj i dodać rozpuszczoną margarynę.
Gdy dobrze wymieszane, dodać mleka, powoli bez robienia żadnych grudek (jeśli chcesz, możesz użyć blendera, będzie łatwiej!), Na koniec dodajemy przecier z buraków, które dają kolor mieszaniny.
No to teraz możemy podgrzać na patelni z niskimi bokami z małymi częściami margaryny, włożyć łyżkę ciasta w centrum i wypuszczać całym dnie patelni, aby objąć go; ważne jest, aby zachować średnie ciepło w celu utrzymania właściwej temperatury i nie atakować pęknięć Gotować na jednej stronie, i gdy tylko pokażą się pęcherzyki gazu, obrócić krepy z drugiej strony.
Ostudzić przed napełnieniem.
W międzyczasie przygotować nadzienie: wędzony łosoś i mieszanka z pozostałych serów
Mamy cienką warstwę folii na stole, umieścić pęknięcia z gotowanej strony, rozłożone trochę wypełnienie wszystkich pęknięć i zostawić na dobre.Teraz umieścić go na wypoczynek w lodówce 1 godzinę ,tak to będzie dużo łatwiej go wyciąć!
Po godzinie rolki będą gotowe do podania: usuwamy je z zamrażarki, pokroić w plastry o grubości 2 cm i umieścić je na płycie obsługującej, tworząc serce. Do dekoracji wyciąć krepy z makaronu w kształcie kubka, serca i tu jest nasze danie!
Do następnego razu, wszystkim!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz