Szukaj

piątek, 26 czerwca 2015

Pierogi na patyku


13_fagottini_su_stecco
Dziś mamy zaszczyt zrobić wyjątkową przekąskę! Mówię o pierogach na patyku, a każdy będzie miał inną prezentację od innych!

Składniki

  •  1 rolka francuskiego prostokątnego ptysia
  • 1 jajko
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr z pokrojonej w kostkę szynki gotowanej
  • 50 g sera
  • 1 łyżka parmezan
  • 1/2 cukinii
  • sól
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • słodka papryka
  • Ziarenka sezamu
  • mak
  • orzechy laskowe

Przygotowanie

Pokroić cukinię w kawałkach i smażyć we wrzącej wodzie przez około 3 minuty, pomagając widelce. Zadbaj, dzieci niech poproszą o pomoc osoby dorosłe!
Dodamy ricotta, parmezan, sól i pieprz, wymieszać wszystko.
Pokroić w kostkę mozzarelle i szynkę w innym naczyniu.
Ciasto rolki czerpią osiem par noży: 2 gwiazdki, dwa serca, dwa kwiaty i dwa księżyce. Wybierz te, które najbardziej lubisz, ważne jest to, że są parami równe.
Smarujemy wnętrza foremek z ciasta z ubitym jajkiem, kładziemy niewielką ilość napełniania i nabić kij, a następnie przykryć drugą warstwą. Zamykamy paczkę, pomagając widelcem.
Mamy pierogi na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, smarujemy szczyt jajkiem i dekorujemy z sezamem, makiem, papryką słodką i posiekanymi orzechami.
Piec w piecu o temperaturze 170 ° C przez około 15 minut.
Mam nadzieję, że będzie smakowało: można inspirować różne osobowości znajomych do tworzenia niestandardowych wiązków zabaw!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Translate

Angie i przepisy z Violetty © 2014 - 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony przez Blokotka